FBpixel
Site logo

Poke Bowl utöver det vanliga

Dela ....

 

Rollin Biostros ligger precis vid hållplatsen för Älvsnabben på Lindholmspiren. Jag har varit här många gånger för att ta en espresso eller äta i den schysta miljön där jag tillsammans med andra i kavaj också kunnat arbeta en stund. Men denna gången är det annorlunda

Text & Bild: #MagLaGBG

 

Om man gillar asiatiska smaker….

Per-David förklarar vid kassan som liknar en asiatisk bar blandat med Italiensk café, att de har Poke Bowl med lax eller hamburgare gjort på räkor till försenad lunch. Låter bra tänker jag och beställer en Poke Bowl. Jag gillar de asiatiska smakerna med koriander, lime och chili.

 

Började med food-trucks….

Rätten kommer fram från Per-Davids kollega redan innan David hunnit berätta klart att han och de andra delägarna också har ett ställe i Japanks ”ruff” stil som de håller på att bygga upp. Så nu har det två ställen och den foodtruck som allt en gång började med. De körde runt i landet till olika större evenemang, berättar Per-David. – Det var en kul men också stundtals jobbig tid där de ibland sov i bilarna.

 

[ngg src=”galleries” ids=”2″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]

Genomtänkt välhållen enkel ren atmosfär…..

Jag sätter mig vid ett av fönstren där det också finns eluttag till laddningen av min laptop. Inredningen får mig att reflektera över hur skön atmosfären är i lokalen, hur genomtänk och välhållen, fräsch den upplevs.

Lokalen har tidigare varit ett ställe där gästerna suttit och jobbar en del. Jag har till och med sett det som jag uppfattat som avslappnade anställningsintervjuer tidigare och gästerna har varit rätt typiska för de karaktärer som ockuperar kontorslandskapen runtomkring i detta, Lindhomens Tech-cluster.

 

Startade i samarbete med tech bolag…

När stället först startade så var det i samarbete med Sigma som har kontor högre upp i byggnaden, då var det kaffe men har sedan dess utvecklats till lunch och nu även med kvällsöppet.

 

Grannsämjan format konceptet….

Att man sitter samman med kontoren ovan i samarbete och ventilationssystem märks tydligen inte bara i matconceptet, karaktärerna på gästerna och lokalens inredning, utan även i dofterna i kontorslandskapen en trappa upp.

 

Att köket lockar gäster med doftsträngar genom ventilationen till kontoren ovan kan man kanske förstå är mindre uppskattat i längden.

Därför serveras det mest kall mat, vilket jag tycker verka vara en lycka snarare än begränsning.

 

Området förändras satsning på kvällar….

Idag uppfattar jag de andra gästerna runt mig annorlunda. Inga datorer på borden, den enda kavajen står jag för. Paret bredvid mig verkar vara på dejt och vid bordet bortom dem har sällskapet med sig en diskret men mycket vacker, kritvit hund.

 

David berättar att deras satsning på kvällar fungerar bra.

Många kommer fortfarande från omkringliggande företag påväg hem, men området växer med bostäder, inte bara kontor, vilket gör att det nu rör sig mer folk i området även på kvällarna.

 

En riktigt bra dag…..

När jag börjar poka i min bowl så hittar jag inte den lax jag förväntar mig. Istället finner jag sashimi-lax, lätt ”gravad” i en soja-smakande inläggning, kryddat med sesamfrön. Det är här det blir en riktigt bra dag!

Tycker man inte bara om den asiatiska smakpaletten utan också seviche och sushi så är denna bowlen nästan guda-sänd! Allt det syrliga bryts dessutom av med krispig sallad och risblandad bulgur och matvete, vilket gör att jag även blir även lagom mätt.

 

Specialbryggt öl….

Som dryck borde jag inte ha beställt – Ett glas vitt. Eftersom jag inte föredrar den typ av ”söta” viner som jag blev serverad. Men en mer matkunnig person kanske anser att detta, nästan ”trögflytande”, kraftigt gula vin passar perfekt till denna typ av bowl. Jag beställde en Ramlösa och omformade mitt vin till en Spitzer, det funkade fint.

Davids kollega berättar att de även serverar ett Riesling som jag nog tar nästa gång. Eller kanske den öl som bryggs specifikt för Rollin Bistros av Spike Brewery i Gamlestan,

 

Det finns anledning att årerkomma för att äta, hänga, ta en espresso i väntan på färjan eller snacka med Per-David en stund.

#MagLaGBG
#MagLaGBG
Utforskare och journalistiskt berättande!

Senaste Berättelserna ...

Tipsa om Berättelser!

Berättelser för att inspirera till utforskning av skärgård året runt. Målet är att stärka skärgårdssamhällen!

Har du en berättelser du vill dela eller tips på intressanta platser, verksamheter eller personer vi bör berätta om? Kontakta oss!

Följ oss!

Registrera för att få våra nyhetsbrev

Skicka din mailadress till oss om du vill ha våra nyhetsbrev.