FBpixel
Site logo

Hummerfest, fiske och boende – Skärgårdsliv under en helg på Åstols Rökeri och Havspensionatet i Rönnäng.

Dela ....
Åstols Rökeri

Hummerfesterna på Åstols Rökeri brukar samla båtfarare och människor från omkringliggande öar. De kommer ut för att uppleva mat, skärgårdsliv och hummerfiske på riktigt. Text: #MagLaGBG; Bild: Västkustgruppen

 

Med detta paket kan även du som inte har eget boende i området ta del av gemenskapen och upplevelserna som de stora människorna skapar på denna lilla ö mitt i havet!

 

Joacim Lager och Johan Taaning med familjer, boende på Åstol respektive Rönnäng, ta emot och hälsar er välkomna i gemenskapen som dessa dagar brukar skapa.

 

Fredagen den 25 september och fredagen den 2 oktober klockan 17:00 är ni välkomna till Johan som visar era rum inför helgen på Tjörns Havspensionat. Beställ gärna lite bubbel upp till rummet för er ankomst, många har upplevt fina stunder med utsikten från rummen eller pensionatets många uteplatser.

 

På Pensionatets restaurang ”Rönnängs Verandan” serveras ni en 2-rätters middag. Där sitter ni ovan takåsarna med utsikt över Rönnängs fiskesamhälle och ön Klädesholmen som vilar på horisonten. Ni sitter tryggt placerade i en miljö där vi tillsammans värnar om och respekterar varandras hälsa.

 

Lördagens skärgårdsupplevelser inleds med frukost på Havspensionatet. Klockan 09:00 kliver ni ombord på hummerbåten Västerhav av Marstrand. Första stoppet blir på Åstol och rökeriets kaj där krögaren Joacim sträcker över era lunchpaket, bestående av delikatesser direkt från rökeriet.

 

 

Ombord på hummerbåten Västerhav av Marstrand får ni dra hummertinor och praktiskt lära er fiskets handlag. Skepparen berättar  om hummerns levnadssätt och olika fisketraditioner samtidigt som ni fiskar.

 

Ni hämtas till kvällens hummerfest av Åstols krogbåt. Inför kvällen har ni landat och klätt om i havspensionatets lugna miljö. Båtturen från Rönnängs brygga till Åstols Rökeri tar endast 10 minuter och på natten tar ni den trygga och stabila färjan hem till Rönnäng och Pensionatet.

 

Söndagen är just en lugn Söndag. Ni börjar med frukost och sedan finns möjligheten att t.ex besök i Skärhamn. Kanske en stilla promenad på Akvarellmuseet med lunch på någon av de intilliggande restaurangerna? Har ni lite mer spring i benen så kan vi rekommendera ett besök på Dyrön. Där kan ni vandra öns olika slingor och äta lunch på Trålverket.

 

Hjärtligt välkommen hälsar Familjerna Lager, Taaning!

 

 

Senaste Berättelserna ...

Tipsa om Berättelser!

Berättelser för att inspirera till utforskning av skärgård året runt. Målet är att stärka skärgårdssamhällen!

Har du en berättelser du vill dela eller tips på intressanta platser, verksamheter eller personer vi bör berätta om? Kontakta oss!

Följ oss!

Registrera för att få våra nyhetsbrev

Skicka din mailadress till oss om du vill ha våra nyhetsbrev.