FBpixel
Site logo

Ankring nordost Björkö – Sällskap av envist ”ko-ko ande” gök!

Dela ....
Björkö norra

En ankarplats för Stardust då hon vill ligga för ankar i natur men ändå ha pendlingsavstånd till jobb och socialt umgänge på Öckerö och Björkö.

Text & Bild: #MagLaGBG

Skall Shanghaia Björköfamiljen….

Har lämnat stadskajen på Lindholmen för nu börjar snart en period av utforskande arbete längre norr ut i Bohuslän. Stardust och skeppar´n skall Shanghaia Björköfamiljen inför sommaren.

När det sista av platsberoende arbetet, sommarskolor och båtfix är klart så skall juli och augusti förhoppningsvis innehålla mycket utforskande, intressanta möten och berättelser i de norra delarna av Bohuslän.

Plats då Stardust tröttnat på att slita kaj….

Ankringsplatsen nordost Björkö gavel ligger just norr om Boviksundet. Det är en plats där Stardust brukar ligga då hon tröttnat på att slita kaj men ändå behöver vara i närheten pga platsberoende arbete eller socialt engagemang i Göteborgs norra skärgård.

Ankarplatsen har bra fäste och man slinker lätt ner genom sundet om vinden skulle vrida norr om väst. Detta gör att platsen har goda ankringsmöjligheter för alla vindar förutom kuling från ost.

Tydlig Scottlands-känsla….

Från land hörs hela dagen en mycket envist ko-ko ande gök som tystnar något fram mot kvällen då den stora solen bytts till strilande regn och ökande vind.

En tydlig Scottlands-känsla infinner sig ombord med kaminen brinnande i salongen, ljudet från regn på däck och en omgivning av både skog och klippor. Allt i gråa nyanser.

Bra anledning att läsa ”Bohusfiskare på Shetland och Swedish Kirk….

Vinden ökande ytterligare under nattan och den sliter en del i regn/soltaket som är satt över stardust däck. Men skepparn sover mycket tryggt med starkt förtroende i ankargreppet.

Men denna natten är ovanligt rullig och skvalpig av någon anledning. En del skulle nog uppleva det som obekvämt. Men för skepparn förstärker det just nu bara Scottlands-känslan.

Det ger en bra anledning att glida iväg i tankar och läsning i boken ”Bohusfiskare på Shettland och Swedish Kirk”.

#MagLaGBG
#MagLaGBG
Utforskare och journalistiskt berättande!

Senaste Berättelserna ...

Tipsa om Berättelser!

Berättelser för att inspirera till utforskning av skärgård året runt. Målet är att stärka skärgårdssamhällen!

Har du en berättelser du vill dela eller tips på intressanta platser, verksamheter eller personer vi bör berätta om? Kontakta oss!

Följ oss!

Registrera för att få våra nyhetsbrev

Skicka din mailadress till oss om du vill ha våra nyhetsbrev.