2023-12-11
Pop och måleri från Sara Varga, möter kärv Bohuslänsk akvarell och silversmide, på Åstols Rökeri och Tjörns HavsPensionat!

Pop och måleri från Sara Varga, möter kärv Bohuslänsk akvarell och silversmide, på Åstols Rökeri och Tjörns HavsPensionat!

Text: #MagLaGBG

Vis-popsångerskan Sara Varga kommer till Åstol och Rönnäng för att spela på Tjörns havspensionat och Åstols Rökeri. Med sig har hon sin konst för att ställa ut och samtala med de lokala konstnärerna i Galleri Insikten, längst ut på Åstols klippor mot väster.

 

 

Galleri Insikten, som ligger längst ut på Åstols klippor och där endast siluetten av Pater Noster fyr står mellan öppet hav ut mot England, visar Tintin Hallding sitt silversmide och Anna Svensson sina akvareller.

Trots platsen, mitt i rå skärgårdsnatur, tar sig besökare bekvämt ut från Tjörn eller Göteborg för ett besök.

Färjan ut till Åstol går från Rönnäng, dit man kommer med expressbuss eller bil på ca en och en halv timma från centrala Göteborg.

 

Fredag och Lördagen den 3-4 juli kommer Sara Varga till Åstol och Rönnäng då hon spelar på Åstols Rökeri och Tjörns Havspensionat. För möjligheten att möta lokala konstnärer och besökare med sin konst passar Sara Varga på att ta med sig en del av sin utställning från Globen. Utställningen är öppen Lördagen kl. 12:00 – 19:00 och efter det börjar uppträdandet på Åstols Rökeri. På fredagen spelar och ställer hon ut på samma tider på Tjörns Havspensionat och restaurangen Rönnängs Veranda.

 

Med sig under sina uppträdande har Sara sin gode vän Lars ”Larson” Hägglund. En artist, låtskrivare och producent som jobbat med bl.a Björn Skifs, Danny Saucedo, Sara Varga, Charlotte Perrelli och många många fler.

 

Konstutstsällningen är fri entre!